Thomas Geurtsen
06/29/2024
3 min
0

Duurzame keukens op maat

06/29/2024
3 min
0

Duurzame keukens op maat: Al onze milieuvriendelijke keukenoplossingen op een rijtje

Ben je op zoek naar een keukenbouwer die niet alleen eersteklas keukens op maat vervaardigt, maar die hierbij ook een sterke focus legt op het gebruik van duurzame materialen en een milieuvriendelijk productieproces?

Bij iedere keuken die we bouwen, is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Dit begint al bij de materialen die we gebruiken, waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor het hergebruiken van bestaande materialen. Maar ook onze productiemethodes zijn erop gericht om verspilling zo veel mogelijk tegen te gaan en het milieu zo weinig mogelijk te belasten.

Ben je benieuwd naar wat wij allemaal doen om onze keukens zo duurzaam mogelijk te maken? We hebben al onze duurzame maatregelen voor je op een rijtje gezet.

Gebruik van gerecycleerde materialen

Onze handgemaakte keukens zijn gemaakt van materialen met een verantwoorde herkomst en zijn voorzien van een keurmerk waardoor de afkomst herleidbaar is. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met gebruikte materialen die verwerkt zijn tot nieuwe materialen. Denk hierbij aan het gebruik van gerecycled hout dat tot nieuwe MDF platen is vervaardigd.

We gebruiken bijvoorbeeld glas en metaal voor de keukenkasten, materialen die naderhand ook weer gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Onze keukenbladen bestaan vaak uit composiet, dit is gemaakt van duurzaam gerecycled steengruis.

Door het hergebruiken van materialen wordt de behoefte aan nieuwe grondstoffen sterk verminderd en wordt de hoeveelheid afval gereduceerd.

Energiezuinige apparaten

De keukenapparatuur die wij inbouwen is zo energiezuinig mogelijk. Inductiekookplaten, koelkasten en ovens zijn voorzien van een A+++ label en voor de verlichting gebruiken wij LED-verlichting.

Op deze manier vermindert het stroomverbruik, waardoor ook de energierekening omlaag gaat. Daarnaast zorgen deze energiezuinige apparaten voor een verminderde CO2-uitstoot.

Waterbesparende oplossingen

Wij installeren kranen en vaatwassers die speciaal ontworpen zijn om energie- en waterverbruik tot een minimum te beperken. Door te kiezen voor waterbesparende kranen en energiezuinige vaatwassers, helpen we onze klanten niet alleen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook om flink te besparen op hun energierekening.

Lokale en duurzame productie

Wij hebben een sterke voorkeur voor lokaal geproduceerde keukenmaterialen. Op deze manier hoeven materialen niet over lange afstanden vervoerd te worden, zodat er minder uitstoot is als gevolg van transport. Daarnaast sluit het gebruik van duurzame productiemethoden en het ondersteunen van lokale economieën perfect aan bij onze doelstellingen.

Onze productieprocessen zijn zo ingericht dat verspilling (in materialen en uren) zo veel mogelijk wordt gereduceerd. Deze manier van produceren staat ook wel bekend als Lean Production of Lean Manufacturing.

Lean Manufacturing heeft als doel om de 'waardestroom' binnen een bedrijf of organisatie te maximaliseren. Dit betekent dat er zoveel mogelijk tijd en middelen worden besteed aan het creëren van klantwaarde. Alle andere activiteiten worden beschouwd als een vorm van verspilling. Hoe meer stappen er in het bewerkingsproces zijn, hoe meer verspilling er kan worden geëlimineerd.

Hergebruik van bestaande (delen van) keukens

Het is zeker niet altijd nodig om een oude keuken volledig te vervangen door een nieuwe keuken. Het kan best zijn dat bepaalde delen van de bestaande keuken nog in zo´n goede staat zijn, dat ze door een opknapbeurt of door hergebruik er weer als nieuw uitzien. Hierbij kun je denken aan oude kasten, fronten en werkbladen die door renovatie weer vele jaren mee kunnen.

Mocht het mogelijk zijn en de wens zijn van de klant, dan kijken wij graag naar manieren om oude keukenonderdelen weer nieuw leven in te blazen. Dit verlengt de levensduur van materialen en vermindert de hoeveelheid afval. Door materialen steeds opnieuw te gebruiken, wordt een circulaire economie bevorderd.

Milieuvriendelijke afwerking

Bij de afwerking van onze keukens maken we uitsluitend gebruik van verf, lijm en afwerkingen op waterbasis die geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten. Deze milieuvriendelijke producten dragen bij aan een gezonder binnenmilieu en zorgen voor een aanzienlijk betere luchtkwaliteit in huis. Door te kiezen voor materialen zonder schadelijke chemicaliën, verminderen we niet alleen de impact op het milieu, maar creëren we ook een veiligere en gezondere leefomgeving voor onze klanten.

Afvalbeheer

In de keukens die we maken, integreren we graag gescheiden afvalsystemen. Dit stimuleert recycling en compostering binnen een huishouden.

Verder doen we ook aan een efficiënte verwerking en afvoer van onze eigen afvalstromen. Zo zorgen we voor een scheiding van materialen in onze werkplaats en spuiterij, zodat afvalmateriaal op de juiste manier kan worden afgevoerd.

Degelijke en solide keukens

Al onze ontwerpen zijn ontworpen en uitgevoerd met een duurzame insteek. Onze keukens zijn stevig, sterk en degelijk waardoor ze een lange levensduur hebben. Door te investeren in duurzame en robuuste keukens, dragen we niet alleen ons steentje bij aan een beter milieu, maar zorgen we er ook voor dat onze klanten voor een lange termijn besparen op vervangings- en onderhoudskosten.

Duurzame verpakkingen

Als het gaat om verpakkingen, maken wij zoveel mogelijk gebruik van herbruikbare, milieuvriendelijke en gerecyclede materialen. We streven ernaar om onze impact op het milieu te minimaliseren door verpakkingen te kiezen die meerdere keren gebruikt kunnen worden en gemakkelijk recyclebaar zijn.

Wil je ook graag een duurzame keuken op maat?

Bij ons ben je aan het juiste adres! Wij staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de beste materialen, het ontwerpen van een praktische indeling en het toevoegen van innovatieve oplossingen voor een milieuvriendelijke keuken.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek bij ons in te plannen. Tijdens dit gesprek luisteren we naar jouw ideeën en wensen en bieden we professioneel advies om jouw droomkeuken te realiseren.

Of je nu op zoek bent naar een moderne, klassieke of eigentijdse keuken, wij zorgen ervoor dat jouw keuken niet alleen mooi en functioneel is, maar zeker ook heel duurzaam.


        plan gratis adviesgesprek     
Reacties