graniet-oppervlak-zimbabwe-satinado

Graniet werkbladen

Graniet is een gemengd en korrelig stollingsgesteente wat ongelaagd van structuur is. De natuurlijke samenstelling van verschillende natuurlijke mineraal soorten bepaald de kleur en het uiterlijk van het werkblad of aanrechtblad.

De uitstraling van het graniet is verschillend, afhankelijk van de streek waar het graniet gewonnen wordt. Dit maakt het een kenmerkend en een uniek product.

 Graniet heeft een redelijk open structuur. Daardoor kunnen er putjes zichtbaar zijn als het licht over de oppervlakte van het werkblad of aanrechtblad schijnt. Ook typerend voor dit natuurlijke materiaal is dat er kleine oppervlakkige scheurtjes en natuurlijke vlekken in het oppervlak kunnen zitten.

Graniet is een 100% natuurlijk product en daardoor een natuursteen.

1. Een gepolijste afwerking: het oppervlak is glad, glanzend en zeer eenvoudig schoon te maken. Daardoor is het dus heel onderhoudsvriendelijk.
2. Een gezoete afwerking: het oppervlak is mat, met een licht geschuurde uitstraling. Hierdoor is het oppervlak iets meer vlekgevoelig.
3. Een satinado afwerking: het oppervlak is glanzend en ruw. Deze afwerking is vlekgevoelig.

De voordelen van een graniet aanrechtblad

 1. Graniet is een 100% natuurlijk product en daardoor uniek.
 2. Graniet is door zijn hardheid en massa zeer duurzaam.
 3. Graniet is makkelijk te onderhouden.
 4. Graniet kan heel goed tegen warmte.
 5. Graniet is zeer slag en kras vast.
 1. Er kunnen kleine oppervlakkige scheurtjes ontstaan in het oppervlak.
 2. Doordat graniet enigszins poreus is, kan er vlekvorming ontstaan.
 3. De gezoete en satinado variant zijn vlekgevoeliger dan de gepolijste granieten werkbladen.
 4. De gezoete en satinado variant zijn krasgevoeliger dan de gepolijste granieten werkbladen.
 5. Doordat het een natuurlijk product is kunnen er kleine kleurverschillen in zitten.
 6. Graniet is een zwaar materiaal. Dit kan nadelig zijn bij plaatsing in appartementen en bijvoorbeeld overheidsgebouwen.

Graniet is zeer goed bestand tegen hitte doordat het bestaat uit mineralen, een hete ovenschaal of een hete pan kan je rechtstreeks op het granieten blad plaatsen, wel is het aanbevolen een onderzetter te gebruiken om krasvorming te voorkomen, tevens isoleert deze de warmte.

(haar)- Scheurvorming kan ontstaan door de natuurlijke eigenschappen van het materiaal. dit is mede wat het materiaal zijn karakter geeft. Graniet kan door druk van bovenaf scheuren, bijvoorbeeld wanneer iemand op het werkblad gaat zitten of staan.

De kans op scheuren is hoger daar waar een uitsparing is gemaakt voor een spoelbak of kookplaat.

Een granieten werkblad is zeer duurzaam. Ook is deze kras en slagvast. Daardoor is deze niet heel kwetsbaar maar, net als elk (stenen) werkblad is het uitkijken met het stoten van een pan op de rand.

Houdt er rekening mee dat de eigenschappen van het materiaal aansluiten bij de levensstijl van de plek waar deze geïnstalleerd wordt. Houdt ook rekening met de montage van de spoelbak wil je een vlak inbouw of een onderbouw spoelbak? Het vooraf maken van uitsparingen in de fabriek is gemakkelijker en de kans op beschadiging is hierdoor minder.

Het kan zijn dat de leverancier dit voorschrijft om aanspraak te kunnen maken op de garantie van het desbetreffende graniet werkblad of aanrechtblad. Daarbij zorgt een impregneermiddel er voor dat het graniet werk of aanrechtblad vocht en vuil afwijzend wordt. Dat voorkomt dat vocht en vuil direct kan indringen.

De interval van het impregneren is sterk afhankelijk van de mate van gebruik. Minimaal 2 keer per jaar wordt geadviseerd. Ontstaan er regelmatig vlekken? Dan kunt u het oppervlak vaker impregneren.

Ook kan het impregneren een deel uit maken van de garantie voorwaarden. Hierin wordt bepaald met welk middel en welke interval er geïmpregneerd moet worden. Dit is afhankelijk van de leverancier. Vraag bij de aanschaf van een graniet werk-of aanrechtblad altijd naar de (garantie) voorwaarden en onderhoudsvoorschriften.

1. Dagelijks schoonmaken met een vochtige microvezeldoek en huishoud sopje.

2. Droog het oppervlak na met een droge microvezeldoek.

Maak het oppervlak met een speciale graniet reiniger schoon en behandel deze met een impregneermiddel. Voor een uitgebreide beschrijving zie onderhoudsinstructies graniet.

 Ontdek dit prachtige materiaal door gratis materiaal samples aan te vragen op de materialen en kleuren pagina.

Reactie plaatsen