Maatwerk keuken ontwerp
Thomas Geurtsen
06/29/2024
2 min
0

Het ontwerpen van jouw maatwerk keuken

06/29/2024
2 min
0

Het ontwerpen van jouw maatwerk keuken: Hoe gaat dit in zijn werk? 

Elke keuken begint met een idee. Zodra dit idee voldoende vorm heeft gekregen, wordt het door ons vastgelegd in een gedetailleerd ontwerp. Dit ontwerp bepaalt hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Vandaar dat wij veel tijd en aandacht besteden aan een ontwerp dat helemaal aansluit bij al jouw wensen. Ben je benieuwd hoe het ontwerpen van een keuken samen met onze klanten verloopt? We hebben alle stappen die we hierbij nemen voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Inspiratie opdoen

Wanneer mensen ons benaderen voor het laten maken van hun nieuwe maatwerk keuken, hebben ze vaak al de nodige inspiratie opgedaan. Door tijdschriften gebladerd, op Internet gezocht, de nieuwe keuken van vrienden of familie bekeken of woonprogramma´s op televisie gezien. Hebben ze nog geen goed beeld van hoe de keuken eruit moet komen te zien, dan kunnen wij zelf uiteraard ook de nodige voorbeelden tonen. Vaak geven we daarnaast als tip om te noteren wat jou inspireert als het gaat om kleuren, materialen en de indeling van een keuken. Op die manier wordt het plaatje in je hoofd steeds duidelijker.

Stap 2: Gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan huis

Tijdens een adviesgesprek bij jou thuis nemen we alle plannen en wensen onder de loep. Door de beschikbare ruimte te bekijken en op te meten krijgen we een goed beeld van wat er mogelijk is. Wij werken tijdens dit gesprek met een uitgebreide checklist, waarbij we stapsgewijs alle belangrijke zaken doornemen. Denk hierbij aan: 

  1. Gebruiksdoelen: Hoe gebruik je de keuken? Houd je erg van koken en/of bakken of gebruik je de keuken vooral om gezellig te eten samen met familie en vrienden? Dit bepaalt mede de indeling en de benodigde apparatuur.
  2. Gezinssamenstelling: Hoeveel mensen gebruiken de keuken dagelijks? Zijn er speciale behoeften, vanwege kleine kinderen of oudere gezinsleden?
  3. Gewenste opslagruimte: Denk aan de benodigde ruimte voor pannen, servies, bestek, opslag van levensmiddelen, specerijen en ingebouwde apparaten zoals koelkasten en vaatwassers.

Stap 3: Het eerste ontwerp

Pas wanneer alles tot in detail helder is, gaan wij voor jou aan de slag om jouw idee te vertalen in een passend ontwerp. Het 3D-ontwerp dat wij voor je maken, geeft een goed beeld van hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. In dit ontwerp worden onder andere de volgende aspecten meegenomen:

  • Ruimteplanning: De indeling van de keuken, zodat deze zowel esthetisch aantrekkelijk is als functioneel. Het gaat hierbij om de plaatsing van de kasten, de werkbladen, de apparaten en de opslagruimtes.
  • Materialen en kleuren: De gekozen materialen en kleuren voor de kasten, de werkbladen en de achterwanden worden verwerkt in het ontwerp. 
  • Apparatuur: De gekozen apparatuur wordt op de gewenste plekken in het ontwerp geplaatst.
  • Details en accessoires: Denk aan de handgrepen, verlichting en andere kleine details die een groot verschil maken in het uiteindelijke ontwerp. 

Stap 4: Het definitieve ontwerp

Wanneer het 3D-ontwerp klaar is, leggen we dit aan jou voor en lopen we alles nog eens nauwkeurig door. Uiteraard is er alle ruimte om nog aanpassingen te maken, we willen natuurlijk zeker weten dat alles precies zo wordt zoals jij het  wilt! Zo kan het zijn dat je liever nog een extra lade wilt, een andere kleur voor de kastdeuren of dat er toch nog iets aan de indeling moet worden veranderd. 

Moeten er nog zaken veranderd worden, dan passen we het 3D-ontwerp aan. Ook dit ontwerp nemen we weer uitgebreid met je door. Is alles echt 100% naar wens? Dan wordt dit het definitieve ontwerp, op basis waarvan wij jouw keuken gaan bouwen!


Jouw keuken ideeën tot leven laten komen? plan hier jouw gratis adviesgesprek in! en laat je meenemen in de wereld van maatwerk keukens.

Reacties